Magyar Filmörökség

Magyar filmekről szubjektíven

Videóajánlat: Egy nap rock (1981)

2014. szeptember 12. 08:20 - Magyar Filmörökség

Az Egy nap rock Sántha László és Árvay Jolán koncert-dokumentumfilmje az 1981. augusztus 22-én a Hajógyári-szigeten tartott rockfesztiválról.

A rendezvényt Szuperkoncert néven hirdették meg (nem tévesztendő össze a húsz évvel későbbi Illés–Metro–Omega koncerttel, amely szintén ezen a néven ismert), a néhány hónappal korábban alakult Szabadfoglalkozású Zenei Előadóművészek Szakszervezeti Bizottsága szervezte. Az egy évvel korábban ugyanott tartott Fekete Bárányok koncert folytatásának szánták, de több okból sem sikerült megismételni az akkori élményt. A több fellépő miatt a játékidőt szigorúan korlátozták, és meghívtak olyan együtteseket is, amelyek műfaja nem illett a koncepcióba (egy részüket a közönség meg is dobálta). A legnagyobb hiányzónak a „fekete bárányok” egyike, a Beatrice számított, akiktől a fellépési lehetőséget megtagadták, nagyban hozzájárulva az együttes azévi feloszlásához. Fellépők voltak: Új Bergendy, P. Box Kati és a Kerek Perec, Új Skorpió, Edda Művek, KFT, Korál, Mini, Saturnus, V' Moto-Rock, East, P. Mobil, Hobo Blues Band, Karthago. Vendégként fellépő zenészek: Presser Gábor, Benkő László, Fenyő Miklós (egyes források Som Lajost is említik). A műsorvezetők Bródy János és Cintula voltak.

A filmben elhangzó dalok Új Skorpió – Álljatok meg, Edda Művek – Kölyköd voltam, KFT – Nem sikerül kikúrálni magam, Korál – Maradj velem, Válaszra várva, Mini – Játék-rock, P. Mobil – Rock 'n roll, Rocktóber, Karthago – Lépd át a múltat és Hobo Blues Band – Ki vagyok én?.

A blog valamennyi videóajánlatát ebben a Youtube lejátszási listában megtalálhatjátok

 

 

A blogon a kommentelés szabályaiért kérem kattintson ide!

Keresd a privát Facebook blogomat is: 365 Nap 


Ha tetszett az írás további filmekért és ajánlókért keress és like-olj minket a Facebook-on is, a friss posztokért kövess a Twitter-en vagy a Google Plus-on, videókért keresd és iratkozz fel a Youtube csatornánkra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarfilmorokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr626691311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása