Magyar Filmörökség

Magyar filmekről szubjektíven

Videóajánlat: Jankovics Marcell - Sisyphus (1974)

2014. szeptember 12. 08:47 - Magyar Filmörökség

Jankovics Marcell 1974-ben bemutatott animációs rövidfilmjét, a Sisyphus Oscar-díjra is jelölték, animációs rövidfilm kategóriában.

A mű Sziszüphosz mitoszát dolgozza fel, akinek reménytelen küzdelemben, büntetésként egy követ kell a Tartarosz hegyre felgörgetnie. A mindig visszaguruló kő tulajdonképpen az ember egy életen át tartó küzdelmét, harcát szimbolizálja. A rendező mintegy 6 hét alatt szinte egyedül rajzolta meg az 1800 rajzból álló kisfilmet. Az eredeti változat szerint Sziszüphosz felgörgette volna a követ a hegyre, mely golyóvá válik és egy óriás golfütő üti el. A film a Pannónia Filmstúdióban készült. A film alkotói: tervező és rendező Jankovics Marcell, operatőr Bacsó Zoltán, hangmérnök Bársony Péter és Zsebényi Béla, vágó Czipauer János volt.

blog valamennyi videóajánlatát ebben a Youtube lejátszási listában megtalálhatjátok

 

 

A blogon a kommentelés szabályaiért kérem kattintson ide!

Keresd a privát Facebook blogomat is: 365 Nap 


Ha tetszett az írás további filmekért és ajánlókért keress és like-olj minket a Facebook-on is, a friss posztokért kövess a Twitter-en vagy a Google Plus-on, videókért keresd és iratkozz fel a Youtube csatornánkra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarfilmorokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr426691333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása