Magyar Filmörökség

Magyar filmekről szubjektíven

A nap videója: Fekete Vonat (1970)

2014. augusztus 23. 09:00 - Magyar Filmörökség

A mai nap videója Schiffer Pál (Budapest, 1939. június 14. – Budapest, 2001. október 3.) Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, producer, forgatókönyvíró 1970-ben forgatott dokumentumfilmje a Fekete Vonat

t_3238feketevonat5.jpg

A film a Kádár-korszak egyik sajátságos jelenségéről, a Budapest és Szabolcs-Szatmár megye között a alacsony iskolázottságú fizikai munkásokat szállító 100-as számú vonatról szól. A Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vonalon közlekedő szerelvény hétfőn a fővárosba, pénteken haza szállította a munkások nagy tömegét és az akkori viszonyok között szokatlanul állandó közbiztonsági problémákat okozott. Érdekes szociológiai látlelet. Köszönet a vimeo feltöltőnek.

 

 

A blogon a kommentelés szabályaiért kérem kattintson ide!

Keresd a privát Facebook blogomat is: 365 Nap 

Ha tetszett az írás további filmekért és ajánlókért keress és like-olj minket a Facebook-on is, a friss posztokért kövess a Twitter-en vagy a Google Plus-on, videókért keresd és iratkozz fel a Youtube csatornánkra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarfilmorokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr436627523

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nap videója: 58 másodperc (1964) 2014.08.29. 09:15:39

  A Gyarmathy Lívia rendezte 58 mp (58 másodperc) című dokumentumfilm egy úszóversenyt és az arra való felkészülést mutatja be. A nézők várakozása,  a rajt előtti feszült pillanatok, a verseny menete közben megelevenednek a felkészítő edzések, minde...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása